Διατροφή

Φακόρυζο

Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες συνταγής: 6

Συστατικά

½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι
1 κούπα ωμές φακές
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέληνο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
1½ κούπες πολτός ντομάτας
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά γλυκού κίμινο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι καθώς και τη ντομάτα, τον βασιλικό, το σέληνο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήστε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή και πιπέρι. Σε 30-40 λεπτά το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 195 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων