Διατροφή

Τυροπιτάκια με χαμηλά λιπαρά

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Συστατικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι
½ κούπα νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. ανθότυρο 10%
100 γρ. Cottage cheese
150 γρ. φέτα light
2 ασπράδια αυγού
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: αναμιγνύετε τα είδη τυριών μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτετε το δυόσμο, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα. Τοποθετείτε τη γέμιση πάνω στους κυκλικούς δίσκους και τους σκεπάζετε.

Αλείφετε τις άκρες τους με χτυπημένα ασπράδια αυγού και τις πιέζετε να κλείσουν καλά. Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200°C για 45 λεπτά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων