Διατροφή

Ριζότο με σαφράν και δεντρολίβανο

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε το καλαμπόκι και τον αρακά σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στο ίδιο σκεύος ρίξτε το ρύζι και το νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο αντικολλητικό σκεύος και μείωστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το ριζότο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ωμό άγριο ρύζι
2 κούπες νερό
1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φακελάκι σαφράν (για 6 μερίδες)
2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
1 κούπα ωμός αρακάς και καλαμπόκι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 Συνταγής
Θερμίδες: 218 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 34 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Οδηγίες

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε το καλαμπόκι και τον αρακά σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στο ίδιο σκεύος ρίξτε το ρύζι και το νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο αντικολλητικό σκεύος και μείωστε τη θερμοκρασία.

Αφήστε το ριζότο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων