Διατροφή

Καραμελωμένα μήλα

Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα μήλα, καθώς και η μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Κολυβίρας-Τζιβανιώτης Στέλιος
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Υλικό 4 ατόμων (Προετοιμασία 20΄-Ψήσιμο 20)


4 μήλα
70gr μαύρη ζάχαρη
κουτ. σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη ελαιολάδου διαίτης

Παρασκευή: Πλένετε και κόβετε τα μήλα σε τέταρτα. Αφαιρείτε το κεντρικό κομμάτι
με τα κουκούτσια.

Ξανακόβετε τα τέταρτα των μήλων σε χοντρές φέτες.
Τα πασπαλίζετε με μαύρη ζάχαρη και τα αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν
για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
Βάζετε σε άλλο τηγάνι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε πάνω στα καραμελωμένα αμύγδαλα.



Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα μήλα, καθώς και η μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων