Διατροφή

Κουραμπιέδες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αλάτι και το κονιάκ και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν.


Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013

Υλικά

½ κιλό φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ 
300gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
Προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει (να είναι μαλακή η ζύμη).

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αλάτι και το κονιάκ και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (μπορεί να είναι και σπασμένα), ανακατεύουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχήματα.

Ψήνουμε στους 180Ο C με επίβλεψη.
Όσο είναι ζεστά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγές:
www.nutrimed.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων