Διατροφή

Γλυκό Δαμάσκηνου

Τοποθετείστε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε τα από το νέρο και φυλάξτε το νερό όπου μούσκεψαν.

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά

250 γρ. ξηρά δαμάσκηνα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας βύνη
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια
Λίγο αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 320 kcal
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Υδατάνθρακες: 56 γρ.
Λίπος: 9,5 γρ.

Οδηγίες

Τοποθετείστε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε τα από το νέρο και φυλάξτε το νερό όπου μούσκεψαν. Καθαρίστε τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε το αλεύρι με το αβγό, το αλάτι, τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη βύνη και τη βανίλια προσθέτοντας νερό όπου μούσκεψαν τα δαμάσκηνα.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέστε τα κομμάτια δαμάσκηνων και ανακατέψτε. Τοποθετείστε τη ζύμη σε σκεύος με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε για 45 λεπτά περίπου στους 200o C.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων