Διατροφή

Μαρμελάδα φράουλα

Μπορούμε να κάνουμε μαρμελάδες σχεδόν από όλα τα φρούτα, με τον ίδιο τρόπο, αρκεί τα φρούτα να είναι στην εποχή τους για να είναι ώριμα και γευστικά και φυσικά πολύ φθηνότερα.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Υλικά

Προετοιμασία

Σε ανοικτή κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες και από πάνω την ζάχαρη στην οποία έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το GELFIX.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει μετράμε 1 λεπτό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

Βάζουμε την μαρμελάδα στα βάζα, τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο γιατί το φρούτα είναι βρασμένα μόνον για 1 λεπτό και γιατί έχουν την μισή ποσότητα ζάχαρης από ότι συνήθως οι μαρμελάδες.

Μ' αυτόν τον τρόπο διατηρούν το φυσικό τους χρώμα και την νοστιμιά του φρούτου.

Σημ.: To GELFIX είναι φυσική πηκτίνη από κουκούτσια φρούτων. Θα το βρείτε στο SUPER MARKET.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων