Διατροφή

Παγωτό βανίλια bourbon


Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007

ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΛΙΤΡΑ

Υλικά

Προετοιμασία
1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή και ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

2. Προσθέτουμε το ρούμι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα την κρεμά γάλακτος και την βανίλια και σε χαμηλή φωτιά ,φέρνουμε σε σημείο βρασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.

4. βάζουμε σιγά- σιγά το ζεστό μείγμα στο αυγά και στην ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομογενή υποκίτρινη σε χρώμα και κρεμώδη στην υφή μάζα.

5. Αφαιρούμε τα κομμάτια της βανίλιας αφού τα πιέσουμε στον σκορδοκαθαριστή.

6. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 90ο βαθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ

7. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και στην συνεχεία το τοποθετούμε σε δοχείο για τη κατάψυξη.

8. Τις πρώτες τρεις ώρες ανακατεύομε το μείγμα κάθε ώρα για να μην πιάσει πάγο.

Πηγές:
από την Χριστίνα Πούχας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων