Διατροφή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά

2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1½ κούπες μέλι
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 240 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων