Διατροφή

Ζελέ με μήλο και γκρέιπ φρουτ

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό, γεμάτο καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα φρούτα.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 8 μπολ

400 γρ. ψίχα ανανά
250 γρ. ψίχα πράσινο μήλο
250 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
250 ml πράσινο τσάι
8 φύλλα μέντα
25 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Στύβω στον αποχυμωτή τον ανανά, το πράσινο μήλο και τις φράουλες. Τον χυμό τον βάζω σε μια κατσαρόλα και τον βράζω για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσει, τον σουρώνω σε ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι και τον αφήνω να κρυώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω το τσάι μαζί με τα φύλλα μέντας. Μόλις πάρει βράση αφαιρώ τα φύλλα μέντας και προσθέτω τη ζελατίνη σκόνη. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα και μέσα στην κατσαρόλα προσθέτω τους χυμούς. Ανακατεύω και σερβίρω στα μπολ.

Μόλις το περιεχόμενο των μπολ έχει μισοκρυώσει μπορώ να τα τοποθετήσω στο ψυγείο. Μετά από 4 ώρες το ζελέ είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων