Διατροφή

Γιαούρτι light με ψητό μήλο και κανέλα

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε γιαούρτι, ξινόμηλα, κανέλα, μέλι, χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ και χυμό από 1 πορτοκάλι.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο
400 γρ. ξινόμηλα
4 γρ. κανέλα
Χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα μήλα και τα τυλίγω με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600 C για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Μόλις ψηθούν, τα ξεφλουδίζω (με ένα μαχαιράκι ξύνω και τη σάρκα που έχει μείνει πάνω στην φλούδα), αφαιρώ τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβω.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το χυμό από το γκρέιπ-φρούτ, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας βοηθάω να διαλυθεί το μέλι πολύ καλά στους χυμούς. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας μόλις κρυώσει σε ένα μπολ και προσθέτω τα ψιλοκομμένα μήλα.

Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω τα μήλα να μαριναριστούν.
Αδειάζω το γιαούρτι σε μια λεκάνη και ανακατεύω τα μαριναρισμένα μήλα με την κανέλα. Εφόσον θέλω, αφήνω το μείγμα σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο να 'ηρεμήσει' για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρω.



Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων