Επιστήμη & Ζωή

Η γεύση του λίπους η έκτη βασική γεύση

Η γλώσσα δεν διαθέτει γευστικούς κάλυκες μόνο για τις πέντε βασικές γεύσεις που ξέραμε ως τώρα αλλά και για μία έκτη: αυτή του λίπους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 15:17

Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το Purdue University στις ΗΠΑ οι οποίοι λένε ότι η έκτη γεύση, που αποκαλούν oleogustus, θα πρέπει να προστεθεί στις βασικές γεύσεις του γλυκού, του αλμυρού, του πικρού, του ξινού και του ουμάμι.

Όπως έγραψαν πρόσφατα στο περιοδικό «Chemical Senses» έκαναν έρευνα με μικρό αριθμό συμμετεχόντων για να δουν πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν την «ξεχωριστή γεύση του λίπους» και είδαν ότι το 64% μπορούσε εύκολα να την ξεχωρίσει.

Τέτοιου είδους έρευνες μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να καταλάβουν καλύτερα τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε συγκεκριμένες τροφές και ίσως να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της λαχτάρας γι’ αυτές.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι το λίπος αποτελεί ξεχωριστή γεύση» δήλωσε στο ABC News ο Robin Dando, επίκουρος καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων στο Cornell University. «Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει ολόκληρος έξτρα μηχανισμός της γεύσης τον οποίο έως σήμερα δεν γνωρίζαμε».

Πηγές:
ABC News


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων