Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα: Όσοι ακολουθούν την παλαιολιθική διατροφή θα πρέπει να τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες

Νέα έρευνα για τη δίαιτα Paleo, υποδεικνύει ότι οι αμυλώδεις υδατάνθρακες είναι αναγκαίοι για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015, 17:27

Όσοι ακολουθούν την παλαιολιθική διατροφή (paleo) ενδεχομένως κάνουν λάθος σχετικά με τη μη κατανάλωση αμυλούχων υδατανθράκων, όταν προσπαθούν να μιμηθούν τη διατροφή των προγόνων, μας σύμφωνα με νέα έρευνα, που θα δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο στο ''Quarterly Review of Biology.''

Η έρευνα υποδεικνύει ότι οι αμυλώδεις υδατάνθρακες είναι αναγκαίοι για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου παρά τη συνήθη προσέγγιση της paleo προς διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Προηγούμενες έρευνες συνέδεσαν την ανάπτυξη του εγκεφάλου με την ανακάλυψη πέτρινων εργαλείων που οδήγησαν τους ανθρώπους να μετακινηθούν, από διατροφή με βάση κυρίως τα φυτά σε διατροφή με βάση το κρέας, ανέφερε το University of Chicago.

Ωστόσο, έχοντας λάβει υπόψη γενετικά, σωματικά αρχαιολογικά, ανθρωπολογικά και ανατομικά στοιχεία, ερευνητές πιστεύουν ότι πρέπει επίσης να επιλέγουμε υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι φυτικοί υδατάνθρακες και κρέας ήταν αναγκαία και συμπληρωματικά διατροφικά συστατικά κατά την εξέλιξη του ανθρώπου.

Η δίαιτα paleo της οπαίας η δημοτικότητα αυξήθηκε το 2011 βασίζεται σε αυτά που έτρωγαν οι πρόγονοί μας μέχρι την έναρξη της γεωργίας.

Όσοι την υποστηρίζουν, πιστεύουν ότι η πιο υγιεινή διατροφή αποτελείται από ψάρι, κρέας, λαχανικά, φρούτα πουλερικά και ξηρούς καρπούς και αποκλείει τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά και τα πολλά σάκχαρα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η δίαιτα Paleo προέκυψε από άρθρο του 1985 στο New England Journal of Medicine και ορισμένοι πιστεύουν ότι αποτελεί τρόπο να αντιμετωπίσουμε την αύξηση του διαβήτη, της υπέρτασης και της παχυσαρκίας.
Η ερευνήτρια Karen Hardy, δήλωσε ότι οι υδατάνθρακες είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Κλειδί είναι η κατανάλωση του σωστού είδους και της σωστής ποσότητας.

Πιστεύει ότι το πρόβλημα σήμερα προέρχεται από τη μεγάλη κατανάλωση πολύ κατεργασμένων αμυλούχων τροφών. Να γιατί μπορεί να αυξηθεί το βάρος, δήλωσε η ερευνήτρια, η οποία συνιστά την αποφυγή των αμύλων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως λευκό ψωμί και άσπρο ρύζι.

Τροφές όπως ρίζες, αμυλούχοι σπόροι και ξηροί καρποί είναι αυτές που θα πρέπει να προτιμούμε.

 

Πηγές:
''Quarterly Review of Biology.''


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων