Επιστήμη & Ζωή

Τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη

Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016, 17:48

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.

Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.

Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.

Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.

Πηγές:
PLOS Medicine.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων