Επιστήμη & Ζωή

Γιατί το κοιλιακό λίπος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένη πρωτεΐνη που απελευθερώνεται από το σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει ένα μη καρκινικό κύτταρο να γίνει καρκινικό.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 14:17

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου, αλλά ο μηχανισμός πίσω από τη σχέση δεν έχει κατανοηθεί πλήρως.

Νέα έρευνα του Michigan State University παρέχει ορισμένες απαντήσεις για τη σχέση.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένη πρωτεΐνη που απελευθερώνεται από το σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει ένα μη καρκινικό κύτταρο να γίνει καρκινικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, επίσης υποδεικνύουν ότι το κοιλιακό λίπος που βρίσκεται σε χαμηλότερα στρώματα παρά αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, απελευθερώνει ακόμα περισσότερη από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη- FGF2- η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη όγκων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το λίπος στην κοιλιά και όχι απλώς ο υψηλότερος ΔΜΣ είναι ο πιο πιθανός ένοχος όσον αφορά την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Oncogene.

 

Πηγές:
Oncogene.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων