Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα: Αυγά για πρωινό ωφελούν ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με τα ευρήματα, πρωινό με υψηλά λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 18:50

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να επιλέγουν αυγά για πρωινό, υποδεικνύει πρόσφατη έρευνα

Σύμφωνα με τα ευρήματα, πρωινό με υψηλά λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η έρευνα, με επικεφαλής  τον Jonathan Little, δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Journal of Clinical Nutrition.

Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού με χαμηλούς υδατάνθρακες και πολλά λιπαρά είναι απλός τρόπος πρόληψης της μεγάλης αύξησης του σακχάρου από το πρωινό, βελτιώνοντας το γλυκαιμικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μπορεί επίσης ενδεχομένως να μειώσει άλλες επιπλοκές της νόσου.

Οι συμμετέχοντες, με καλά ρυθμισμένο διαβήτη, ολοκλήρωσαν 2 πειραματικές ημέρες διατροφής. Τη μια ημέρα κατανάλωσαν ομελέτα για πρωινό και την άλλη βρώμη και φρούτο. Τις δυο ημέρες δόθηκαν ίδια γεύματα και δείπνα.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης σκορ πείνας, κορεσμού και ανάγκης για κάτι γλυκό η εύγευστο.

Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού με πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες και πολλά λιπαρά, εμπόδισε εντελώς την αύξηση του σακχάρου μετά το πρωινό και αυτό είχε επίδραση στη μείωση της γενικής έκθεσης στη γλυκόζη και βελτίωσε τη σταθερότητα των μετρήσεων γλυκόζης τις επόμενες 24 ώρες.

Σημειώνει ότι δεν υπήρχε διαφορά στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στις 2 ομάδες αργότερα εντός της ημέρας, υποδεικνύοντας ότι η επίδραση της μείωσης των γενικών αυξήσεων της γλυκόζης μετά το γεύμα μπορεί να αποδοθεί στις αποκρίσεις στο πρωινό, χωρίς αποδείξεις ότι πρωινό χαμηλό σε υδατάνθρακες χειροτέρευε την απόκριση γλυκόζης στο γεύμα ή το δείπνο.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης, ότι οι συμμετέχοντες πρόσεξαν ότι η πείνα πριν από το γεύμα και η ανάγκη για γλυκά αργότερα έτειναν να είναι χαμηλότερες, αν το πρωινό τους περιείχε χαμηλούς υδατάνθρακες.

 

 

Πηγές:
Journal of the American Journal of Clinical Nutrition.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων