Προβληματισμό προκαλούν στο υπουργείο Υγείας διαδοχικά περιστατικά διασποράς του κορωνοϊού σε δημόσια νοσοκομεία.

Το πιο πρόσφατο "κρούσμα" καταγράφεται στο νοσοκομείο "Μεταξά", όπου - σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) - έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό 24 εργαζόμενοι και 20 ασθενείς.

Για τον έλεγχο της διασποράς, έχουν κλείσει χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η Αιματολογική και η μία Ογκολογική κλινική.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο προσωπικό.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό - ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό - των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

 

 

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΠΑ: το πρώτο Πανεπιστήμιο με εγκατάσταση απινιδωτών σε όλα τα κτήριά του
Φάρμακο επιβραδύνει την εξασθένηση της νεφρικής λειτουργίας και σε ανθρώπους χωρίς διαβήτη [μελέτη]
''Απήχθη εις Γερμανίαν, 1943''- Εβραίοι γιατροί της Θεσσαλονίκης θύματα του Ολοκαυτώματος