Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς προσυμπτωματικού ελέγχου για νεογέννητα προβλέπεται να φτάσει το 1,3 δισ. δολ. έως το 2026 από 0,9 δισ. δολ. το 2021, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 8,3%. H εντονότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών στα νεογέννητα αλλά και οι ευνοϊκές κυβερνητικές πολιτικές για τη διεξαγωγή προσυμπτωματικού ελέγχου των νεογέννητων στο επίπεδο των αποζημιώσεων αναμένεται ότι θα συμβάλλουν  τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξεταζόμενης αγοράς.  

Η αγορά του προσυμπτωματικού ελέγχου για νεογέννητα, χωρίζεται σε τεστ ξηρού αίματος, τεστ ανίχνευσης ακοής και κρίσιμες εξετάσεις συγγενών καρδιακών ανωμαλιών (CCHD). Το 2019, το τμήμα των ξηρών αιματολογικών εξετάσεων αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς καθώς οι περισσότερες μεταβολικές, ορμονικές και γενετικές διαταραχές διαγιγνώσκονται με αυτά τα τεστ.

Η Βόρεια Αμερική έλεγχε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς προσυμπτωματικού ελέγχου για τα νεογέννητα το 2019. Το μεγάλο μερίδιο αυτού του τμήματος μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών, στη διαθεσιμότητα αποζημίωσης για τα τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου και στην ισχυρή παρουσία φορέων του κλάδου στην περιοχή.

 Μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά είναι οι PerkinElmer (ΗΠΑ), Demant A / S (Δανία), Natus Medical (ΗΠΑ), Laboratories Bio-Rad (ΗΠΑ), Danaher Corporation (ΗΠΑ) και Medtronic (Ιρλανδία). Στους βασικούς παίκτες περιλαμβάνονται και οι Chromsystems Instruments & Chemicals GmbH (Γερμανία), Trivitron Healthcare (Ινδία), Baebies (ΗΠΑ), Parseq Lab (Ρωσία) και Recipe Chemicals + Instruments (Γερμανία).

 

Πηγές:
marketsandmarkets.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’