Ηλικιωμένοι που εμβολιάστηκαν με τις 2 δόσεις,  είτε του εμβολίου της Pfizer-BioNTech είτε της Moderna, κατά της covid-19,  έχουν 94%λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν σε σχέση με ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν, αναφέρουν στοιχεία του Centers for Disease Control and Prevention, που δημοσιεύτηκαν χθες.

Άνθρωποι 65 ετών και άνω που έλαβαν μια δόση έχουν  64% λιγότερες πιθανότητες νοσηλείας σε σχέση με ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν.

Οι άνθρωποι θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι 2 εβδoμάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου mRNA.

Η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle P. Walensky, δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά. Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι πολύ αποτελεσματικά και ότι τα αποτελέσματα από τον πραγματικό κόσμο επιβεβαιώνουν τα οφέλη που φάνηκαν σε κλινικές δοκιμές, καθώς τα εμβόλια εμποδίζουν νοσηλείες στους πιο ευάλωτους.

Τα στοιχεία βασίστηκαν σε ανάλυση νοσηλειών για COVID-19 σε 2 δίκτυα νοσοκομείων που καλύπτουν 24 νοσοκομεία σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ.

Στους 417 συμμετέχοντες, 187 ήταν θετικοί, αλλά 146 δεν εμβολιάστηκαν και 22 είχαν λάβει την πρώτη δόση λιγότερο από 14 ημέρες πριν.

18 από τα θετικά περιστατικά θεωρούνται μερικώς εμβολιασμένα και μόνο ένα πλήρως.

Η Walensky δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης είναι υποσχόμενα για την κοινότητα και τα νοσοκομεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα