Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε δωρεάν ψυχολογική συμβουλευτική σε παιδιά και μαθητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παιδιά 3 έως 17 ετών θα δικαιούνται 10 δωρεάν συνεδρίες με ψυχολόγο αν έχουν συνταγή γιατρού.

Η ψυχική υγεία των νέων έχει γίνει κεντρική ανησυχία κατά τη διάρκεια κρίσης της υγείας και μια από τις αιτίες που η Γαλλία καθυστέρησε να βάλει περιορισμούς στη χώρα τον Μάρτιο.

Ο Μακρόν δήλωσε την Τέταρτη, ότι ‘’σήμερα υπάρχει πρόβλημα υγείας που επηρεάζει τα παιδιά και τους εφήβους μας, το οποίο προστίθεται στην πανδημία.’’

Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων και των δραστηριοτήτων είναι πολύ τραυματικό για τους νέους ανθρώπους και ότι το σχήμα θα ισχύει όσο διαρκεί η πανδημία.

Ο Μακρόν μίλησε περισσότερο από 3 ώρες με φροντιστές, ασθενείς και τις οικογένειές τους σε ψυχιατρική μονάδα για παιδιά.

Σύμφωνα με έρευνες του Santé Publique France, το ποσοστό Γάλλων που αναφέρει άγχος ή κατάθλιψη έχει αυξηθεί απότομα μετά τον πρώτο εγκλεισμό επηρεάζοντας σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού (31%).

Οι ψυχίατροι δηλώνουν ότι ο θάνατος αγαπημένων από COVID-19, επανειλημμένες διαταραχές στη ζωή και τις σπουδές τους και το αβέβαιο μέλλον έχουν δυσάρεστη επίπτωση στην ψυχική υγεία, ανησυχητικά μεγάλου αριθμού παιδιών και εφήβων.

Γιατροί έχουν αναφέρει άνοδο σε επείγοντα ψυχιατρικά περιστατικά σε νέους ανθρώπους.

Πηγές:
euronews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα