Η νεκροψία - νεκροτομή, που θα διενεργηθεί το πρωί της Τρίτης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου 68χρονης γυναίκας από περιοχή της Πέλλας, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, μια μέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχει προσλάβει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα παραστεί στη νεκροψία – νεκροτομή που θα διερευνήσει τα αίτια του θανάτου.

"Η οικογένεια δεν αποδίδει ευθύνες σε κανέναν αυτή τη στιγμή. Δεν λέει ότι για τον θάνατο ευθύνεται το εμβόλιο ή οποιαδήποτε αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου. Αυτό που θέλει είναι να πληροφορηθεί την αλήθεια", λέει στο iatronet ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης (φωτογραφία κάτω) και παραθέτει το ιστορικό που οδήγησε στον θάνατο την 68χρονη.

Όπως αναφέρουν οι οικείοι της, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κανένα γνωστό πρόβλημα υγείας και βρισκόταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ έκανε συνειδητά το εμβόλιο, προκειμένου να προστατεύσει την ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της από πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό. Την περασμένη Τρίτη, 4 Μαϊου, έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής κατοικίας της. Παρέμεινε στον χώρο αναμονής τον προβλεπόμενο χρόνο και επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς να έχει παρουσιαστεί ως τότε το παραμικρό πρόβλημα.

"Το απόγευμα, ένιωσε αδιαθεσία, με πόνο στο στήθος, μούδιασμα στα άκρα και εμετούς. Μετέβη στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου εισήχθη και υποβλήθηκε σε λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων καρδιογράφημα και αιματολογικές. Δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Μετά από παραμονή 3 ως 4 ωρών στο νοσοκομείο, και ενώ στο μεταξύ τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει, οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο. Της ειπώθηκε προφορικά από το προσωπικό πως τα συμπτώματα αυτά ενδεχομένως να οφείλονται σε παρενέργειες του εμβολίου και είναι παροδικές", είπε ο κ. Ξυλουργίδης.

Η 68χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και τη νύχτα ένιωσε τα συμπτώματα να επανέρχονται. Το πρωί επιδεινώθηκαν σημαντικά και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, με πολύ χαμηλό σφυγμό και χωρίς τις αισθήσεις της. Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μισή ώρα μετά ανακοινώθηκε στους συγγενείς ο θάνατός της.

"Και οι ίδιοι οι γιατροί έχουν ερωτηματικά για τα αίτια θανάτου και ζήτησαν να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή. Δεν το ζητάμε μόνο εμείς. Δεν ξέρουμε και δεν υποστηρίζουμε ακόμη ότι οφείλεται στο εμβόλιο, αλλά το γεγονός ότι ο θάνατος επήλθε μια μέρα μετά τη δεύτερη δόση και 22 μέρες μετά την πρώτη είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη", σημείωσε ο δικηγόρος.

Σήμερα, Δευτέρα, η οικογένεια ζήτησε τον πλήρη ιατρικό φάκελο της άτυχης γυναίκας, με όλες τις παρατηρήσεις και ενέργειες, όπως έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας