Γέμισε με ασθενείς CoViD-19 το νοσοκομείο Μεσολογγίου, το οποίο είναι περιορισμένων δυνατοτήτων σε κλίνες και προσωπικό.

Η συρροή κρουσμάτων στην περιοχή, μεταφράζεται σε σταθερή αύξηση των νοσηλειών και κορεσμό του "Χατζηκώστα". Οι 20 κλίνες CoViD γέμισαν και αναζητούνται θέσεις νοσηλείας στο Αγρίνιο και στην Πάτρα.

Η επιβάρυνση δεν αφορά μόνο το νοσηλευτικό έργο, αλλά και τη λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο. Τις τελευταίες μέρες, αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ, με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χθες και σήμερα σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Το νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών η κάθε μία, για νοσηλεία θετικών περιστατικών κορωνοϊού η μία και η άλλη για ύποπτα κρούσματα. Γέμισαν και η δύο με θετικά περιστατικά. Στην παρούσα φάση, αναζητείται χώρος για τα ύποπτα περιστατικά.

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται με τους ανασθησιολόγους. Υπηρετούν μόνο δύο και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο.

Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κορωνοϊό ή με άλλη πάθηση διακομίζεται στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ, ενώ τα μέτρα ατομικής προστασίας διατίθενται με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με το Agrinionews.gr, νοσηλεύονται στην Αιτωλοακαρνανία περίπου 50 ασθενείς με CoViD: 23 στο Μεσολόγγι και 26 στο Αγρίνιο, αριθμός που τριπλάσιος σε σύγκριση με προ δεκαημέρου.

Οριακή

Η δυνατότητα επέκτασης (έως 65) του αριθμού κλινών στην κλινική Covid στο νοσοκομείο Αγρινίου δίνει περιθώρια για μερική αποσυμπίεση της κατάστασης, αλλά η ανησυχία δεν εκλείπει για το επόμενο διάστημα αλλά και για τις αντοχές του υγειονομικού προσωπικού.

Πως θα κινηθεί ωστόσο η πανδημία το επόμενο διάστημα ενδεχομένως προκύπτει από τη μεγάλη θετικότητα των μοριακών τεστ που διενεργούνται στα δύο νοσοκομεία. Το 50% των τεστ χθες στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπήρξε θετικό, ενώ στο νοσοκομείο Αγρινίου θετικά προέκυψαν τα 19 από τα 54 δείγματα που ελήφθησαν (περίπου 35% θετικότητα).

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου φέρεται να ζήτησε αυστηρό locdown στην περιοχή του.

Δημ.Κ.