Mέγεθος περιπτέρου πρέπει να έχει ο χώρος που θα δημιουργηθεί εντός των σούπερ μάρκετ όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι καταναλωτές να προμηθεύονται το self test, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με αυτές, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο Μαξίμου και στους εκπροσώπους των λιανεμπορικών αλυσίδων και αναμένεται πολύ σύντομα και η μεταξύ τους συμφωνία. Κάποιοι λένε ότι επειδή οι καταστάσεις πιέζουν και έχουμε και το άνοιγμα της χώρας στους τουρίστες η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως ακούγεται, ο χώρος αυτός αν και θα είναι μέσα στο κατάστημα θα είναι απομονωμένος, σαν ένα ξεχωριστό τμήμα με έναν υπάλληλο, ενώ θα υπάρχει και η απαραίτητη υποδομή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς θα πρέπει ο καταναλωτής με βάση τον ΑΜΚΑ να προμηθεύεται τον αυτοδιαγνωστικό  έλεγχο.  Άρα, με βάση αυτό, αναφέρουν οι πηγές μας, ένα σούπερ μάρκετ θα μπορεί να διαθέτει και δωρεάν self tests τα οποία θα προμηθεύεται από το κράτος, αλλά και δικά του self tests που θα έχει προμηθευτεί με εμπορική συμφωνία.  

Μα καλά μπορεί να πει κάποιος, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν η διάθεση δωρεάν ελέγχων για δύο μήνες (Απρίλιος-Μάιος) γιατί να συνεχίσει να δίνει δωρεάν τεστ; 

Και στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

  • Από τα τέλη Μαϊου θα έχουν κλείσει όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης λόγω Καλοκαιριού (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) άρα συνολικά 1,5 εκατ. άτομα δεν θα προμηθεύονται με αυτά. Άρα υπάρχει ένα κέρδος.
  • Υπάρχουν άνθρωποι  που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν self test. Εδώ θα μπουν οικονομικά κριτήρια.  

Πηγές αναφέρουν, ότι το πλήρες άνοιγμα της αγοράς από τη μία και η έλευση τουριστών από την άλλη, δεν αφήνουν περιθώρια. Πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις και οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ με το πολύ μεγάλο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν πανελλαδικά μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί, όπου αναμένεται η αποδέσμευσή τους από αυτή την παροχή υπηρεσίας την 1 Ιουνίου. 

Μολονότι πραγματικά τα φαρμακεία έχουν απηυδήσει από αυτή την υπηρεσία, καθώς κατά τα λεγόμενα εκπροσώπων του κλάδου δεν είναι γραφεία παροχής υπηρεσιών αλλά επιστήμονες που από την μία προσπαθούν να προσφέρουν το έργο τους και από την άλλη να λύσουν προβλήματα και αστοχίες άλλων που όμως επιβαρύνουν το δικό τους έργο, κανείς δεν ξέρει μετά βεβαιότητας τι θα αποφασίσουν. Συγκεκριμένα σε περίπτωση παράτασης της διάθεσης των δωρεάν self tests  αν θα ανταποκριθούν θετικά ή αρνητικά. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό