Να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία των νοσοκομείων για τακτικά περιστατικά, ζητεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Με επιστολή του, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους αρμόδιους: διοικητές νοσοκομείων, διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών, επιστημονικά συμβούλια, προέδρους επιτροπών χειρουργείων, διευθυντές χειρουργικών τομέων, διευθύνσεις νοσηλευτικών υπηρεσιών, επιστημονικούς υπευθύνους χειρουργικών τμημάτων, να επαναφέρουν άμεσα - από σήμερα - τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής σε πλήρη δραστηριότητα 100%, χωρίς να περιμένουν καμία άνωθεν έγκριση από τις διοικήσεις της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής.

"Η αδικαιολόγητη παράταση των άνωθεν εντολών για περιορισμό της χειρουργικής δραστηριότητας των νοσοκομείων, δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών λόγω πολύμηνης αναμονής", τονίζει.

Σημειώνεται πως τα νοσοκομεία είχαν περιορίσει σημαντικά τις τακτικές επεμβάσεις, λόγω της πανδημίας. Από την εβδομάδα που διανύουμε, ξεκινά πρόγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα, το οποίο θα εξελιχθεί ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Την Παρασκευή, 21 Μαΐου, το νοσοκομείο "Θριάσιο" θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας. Επανέρχεται, δηλαδή, στην κανονική του λειτουργία και σταματάει η αποκλειστική του χρήση ως νοσοκομείο Covid.

Την Κυριακή, 23 Μαΐου, θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του νοσοκομείου "Σισμανόγλειο".

Από την τρέχουσα εβδομάδα, στα νοσοκομεία ΚΑΤ, "Γ. Γεννηματάς" και "Αττικόν", θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για τον κορωνοϊό σε περιστατικά τα οποία είναι non Covid.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα