Πριν βγούμε από το σπίτι τους καλοκαιρινούς (αλλά και όχι μόνο) μήνες, είναι καλό να βάζουμε λίγο αντηλιακό. Και συχνότερα βάζουμε στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Και όμως, ξεχνάμε μερικές περιοχές ιδιαίτερα ευαίσθητες, που κινδυνεύουν και αυτές να καούν από τον ήλιο, να ερεθιστούν ή να γεράσουν πρόωρα.

Βέβαια, ο κίνδυνος είναι και μεγαλύτερος από ένα απλό κάψιμο, καθώς τα παρακάτω είναι ορισμένα σημεία στα οποία μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος του δέρματος. Συνεπώς, αυτά είναι τα μέρη στα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό.

Αυτιά

Όποιος έχει υποφέρει από έγκαυμα στα αυτιά, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Δεν είναι και το πιο εύκολο μέρος για να βάλουμε αντηλιακό, αλλά πρέπει να αφιερώνουμε λίγη από την κρέμα και εκεί, καθώς τα αυτιά είναι το τρίτο πιο συνηθισμένο μέρος που εμφανίζεται καρκίνος του δέρματος. Τοποθετήστε το προσεκτικά, για να καλύψετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του αυτιού.

Το κεφάλι

Τουλάχιστον στα σημεία που δεν καλύπτονται από τα μαλλιά. Επίσης, κυκλοφορούν αντηλιακά ειδικά για το κεφάλι, που δεν αφήνουν κανένα σημάδι ή λιπαρότητα στην τρίχα, και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Ο καρκίνος του δέρματος σε αυτό το σημείο είναι σπάνιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το δέρμα του κεφαλιού δεν κινδυνεύει να καεί από τον ήλιο. Εναλλακτικά, φροντίστε να φοράτε καπέλο όταν βγαίνετε από το σπίτι.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια

Υπάρχουν αντηλιακά για ευαίσθητα δέρματα που είναι κατάλληλα για χρήση στην περιοχή γύρω από τα μάτια - η οποία έχει ιδιαίτερα λεπτό και επιρρεπές στο έγκαυμα δέρμα. Και, προφανώς, δεν ξεχνάμε ποτέ να φοράμε γυαλιά ηλίου.

Τα χείλη

Κι όμως, χρειάζονται και αυτά προστασία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα lip balm που να έχει δείκτη προστασίας πάνω από 30. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να θυμόμαστε να το ανανεώνουμε τακτικά.

Λαιμός και στήθος

Το πίσω μέρος του λαιμού το θυμόμαστε, αλλά και το μπροστινό μαζεύει αρκετό ήλιο - δεν κρύβεται τόσο πολύ από το πρόσωπο. Απλώστε αντηλιακό και στο στέρνο σας, ή έστω σε όσο μέρος από το στέρνο σας αφήνει εκτεθειμένο το ρούχο που φοράτε.

Τα πόδια

Το καλοκαίρι βάζουμε αντηλιακό στις γάμπες μας, αλλά γιατί δεν συνεχίζουμε πιο χαμηλά; Εκτός αν φοράμε κλειστό παπούτσι, και το πάνω μέρος του πέλματος θα δεχτεί ηλιακή ακτινοβολία. Αν, μάλιστα, φοράμε πέδιλα και έχουμε πάει στη θάλασσα, καλό θα ήταν να βάζουμε αντηλιακό και στα πέλματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
24ο Συνέδριο ‘’New Trends in Cardiology 2024’’
Μύθοι και αλήθειες για την επιπεφυκίτιδα
Παράταση στις επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων που έχουν λήξει