Το rimegepant της Biohaven Pharmaceuticals αφορά και την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

O FDA ενέκρινε το rimegepant, για προληπτική θεραπεία σε άτομα που εμφανίζουν επεισοδιακές ημικρανίες ή λιγότερες από 15 ημέρες πονοκεφάλων ανά μήνα. 

Η κίνηση αυτή καθιστά το rimegepant το πρώτο από του στόματος φάρμακο αντι-CGRP εγκεκριμένο για την προληπτική θεραπεία της ημικρανίας και το μόνο φάρμακο που έχει εγκριθεί ως διπλή θεραπεία τόσο για την οξεία όσο και για την προληπτική χρήση.

Το σκεύασματης Biohaven, το οποίο διατίθεται σε συσκευασία των οκτώ, μπορεί να ληφθεί έως μία φορά την ημέρα για να σταματήσει η ημικρανία ή μπορεί να ληφθεί κάθε δεύτερη μέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου και στη μείωση του αριθμού των ημικρανιών ανά μήνα.

Ο FDA εξετάζει επίσης ένα από του στόματος φάρμακο  της AbbVie, γνωστό ως atogepant, για την προληπτική θεραπεία των ημικρανιών. Αυτό το χάπι λαμβάνεται καθημερινά. 

Στο μεταξύ, ενέσιμα μονοκλωνικά αντισώματα όπως το erenumab της Amgen, το galcanezumab-gnlm της  Eli Lilly και το fremanezumab-vfrm της Teva Pharmaceuticals  έχουν εγκριθεί στον προληπτικό χώρο εδώ και χρόνια. Αυτά τα φάρμακα ταιριάζουν καλύτερα σε ασθενείς με χρόνια ημικρανία υψηλότερης συχνότητας.

Εκτιμάται ότι περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από ημικρανίες, που χαρακτηρίζονται από έντονο πόνο και παλλόμενους πονοκεφάλους που διαρκούν μεταξύ τεσσάρων και 72 ωρών. 

Πηγές:
fiercepharma

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα