Νέα έρευνα του University of South Australia, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά γάλα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Σε συνεργασία με το University of Reading, είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε γενετική προσέγγιση για να εξετάσει αιτιατή σχέση μεταξύ κατανάλωσης γάλακτος και κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Με αξιολόγηση γενετικών βιοδεικτών 400.000 ανθρώπων, η έρευνα ανακάλυψε ότι μεγαλύτερη κατανάλωση γάλακτος συνδεόταν με χαμηλότερη χοληστερόλη, χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Η καθηγήτρια Elina Hypponen, δήλωσε ότι τα ευρήματα στηρίζουν το ρόλο του γάλακτος ως υγιεινού μέρους μιας ισορροπημένης διατροφής.

Όπως σημειώνει, πραγματοποίησε ισχυρά γενετικά τεστ για να αξιολογήσει αν το γάλα συνδέεται με αύξηση της καρδιοπάθειας, και ενώ επιβεβαιώθηκε ότι το γάλα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού λίπους, φάνηκε ότι οδηγεί σε χαμηλότερη συγκέντρωση χοληστερόλης και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Η μείωση του κινδύνου θα μπορούσε να εξηγηθεί από το ασβέστιο, που έχει φανεί ότι αυξάνει τα ένζυμα που διασπούν τα λιπαρά στον οργανισμό και μειώνουν επομένως τα επίπεδα χοληστερόλης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα