Εμπλοκή στη λειτουργία του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", προκάλεσε διακοπή ρεύματος που έγινε κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας της Τετάρτης.

Χωρίς ρεύμα έμεινε το μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ, το Ακτινολογικό, τη ΜΕΘ 1 και αρκετές παθολογικές κλινικές.

Οι εφεδρικές γεννήτριες που τέθηκαν αρχικά σε λειτουργία, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου και υπήρξαν προβλήματα με τις βοηθητικές μπαταρίες (UPS), που στηρίζουν την λειτουργία αρκετών μηχανημάτων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων και καρδιολόγος του νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας, σχολίασε πως η διακοπή ρεύματος για μιάμισυ ώρα (9 Ιουνίου βραδυνές ώρες) στο μισό νοσοκομείο, σε πτέρυγα ΜΕΘ, στον αξονικό, στο ακτινολογικό, στους υπέρηχους είναι εξόχως ανησυχητικό συμβάν:

"Είναι άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς, δημιουργεί συνθήκες πανικού με απρόβλεπτες συνέπειες! Πολύ περισσότερο που συνέβη σε ημέρα γενικής εφημερίας με πολυκοσμία΅στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλες σημαντικές βλάβες. Είναι σύμπτωση που δεν θρηνήσαμε
θύματα (στα πλυντήρια και στο λεβητοστάσιο, άλλη μια φορά black out μικρότερης διάρκειας, προβλήματα με οξυγόνο κ.λπ.)".

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, η διοίκηση υποσχέθηκε βελτίωση και υποβάθμισε τη βαρύτητα των συμβάντων: "Όλα αυτά είναι αποτελέσματα χρόνιας υποχρηματοδότησης, ξεδοντιάσματος της τεχνικής υπηρεσίας και παχυλής ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών σε εργολάβο", σημειώνει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας