Η σημαντικά αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων αναπνευστικών διαταραχών όπως το άσθμα, η κυστική ίνωση και η άπνοια ύπνου επιταχύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαγνωστικών για αναπνευστικές ασθένειες, ενώ στην ανάπτυξη αυτή έχει συμβάλει και ο κορωνοϊός.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του Research Dive, η παγκόσμια αγορά διαγνωστικών για αναπνευστικές ασθένειες αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα ύψους 20,1 δισ. δολ. έως το 2027, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,2%, καθ 'όλη τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου.

Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις που καταγράφονται στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς των τεστ για αυτού του είδους τις νόσους . Αν και οι βιομηχανίες σε όλες τις χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία σημείωσαν αναταράξεις εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ αναπνευστικών ασθενειών έδειξε επιθετική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ανάλογα με το προϊόν, η παγκόσμια αγορά διαγνωστικών, αναπνευστικών ασθενειών διακρίνεται σε αναπνευστικές μετρήσεις, εξετάσεις απεικόνισης, εξετάσεις αερίων του αίματος και άλλες. Ο τομέας της απεικόνισης αναμένεται να φτάσει στα 12,4 δισ. δολ. έως το 2027 λόγω της αυξανόμενης υιοθέτησης συσκευών απεικόνισης για βελτιωμένη οπτικοποίηση της κατάστασης της νόσου.

Τα κλινικά εργαστήρια θα έχουν προσοδοφόρες ευκαιρίες από την αύξηση αυτή και προβλέπεται να καταγράψουν έσοδα ύψους 4,6 δισ. δολ., ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο αναμένεται να έχουν τα νοσοκομεία ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα  11,1 δισ. δολ. το 2027, με ρυθμό ανάπτυξης 9,3%.

Γεωγραφικά, μεγαλύτερη αγορά αναμένεται να είναι η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού , η οποία εκτιμήθηκε σε 5,3 δισ. δολ. το 2027 λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των αναπνευστικών ασθενειών αλλά και της αύξησης των δαπανών για Ε & Α, ιδίως στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Οι κορυφαίες εταιρείες της αγοράς είναι οι  BD., Koninklijke Philips NV, COSMED srl, bioMérieux SA, SDI Diagnostics, CARESTREAM MEDICAL., Abbott., ResMed, Thermo Fisher Scientific Inc. και Seegene Inc.

Πηγές:
Manometcurrent.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια