H διαρκής εξειδίκευση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την κατάργηση των γεωγραφικών συνόρων ανά τον πλανήτη, αναμένεται να συμβάλλουν στην σημαντική ανάπτυξη της αγοράς διάγνωσης του μεταστατικού μελανώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει έρευνα, η σχετική αγορά αναμένεται να φτάσει  τα 2,9 δισ. δολ. το 2031 σημειώνοντας μέσα σε μια δεκαετία (2021-2031) ρυθμό αύξησης της τάξεως του 7,7%.

Οπως αναφέρεται, ο επιπολασμός του μεταστατικού καρκίνου του μελανώματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως τα θεραπευτικά και διαγνωστικά σχήματα που ακολουθούνται έχουν θετική επίδραση στη θεραπεία της νόσου και στην παράταση της διάρκειας ζωής των ασθενών. Την ίδια στιγμή, η βελτίωση της εξειδίκευσης στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και οι τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο είναι βασικοί παράγοντες που ενισχύουν την αγορά των διαγνωστικών μεθόδων εντοπισμού του καρκίνου του μεταστατικού μελανώματος. Παράλληλα, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου αναμένεται επίσης να ενισχύσουν τη σχετική αγορά. 

Οι εξετάσεις PET scan κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο βάσει αξίας στην αγορά, λόγω πλεονεκτημάτων που έχουν, όπως ο μειωμένος χρόνος που απαιτείται για τη δοκιμή και η ακριβής απεικόνιση που προσφέρουν. Από τους παρόχους υγείας, τα εργαστήρια παθολογίας κατέχουν αξιοσημείωτο μερίδιο εσόδων.
Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων καρκίνου και της αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, το τμήμα των εργαστηρίων παθολογίας αναμένεται να παρουσιάσει κερδοφόρα ανάπτυξη κατά 8,5% έως το 2031.
Η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε μερίδιο άνω του 45% στην αγορά το 2020, με δεύτερη κυρίαρχη περιοχή την Ευρώπη και μερίδιο αγοράς 35%.

Πηγές:
medgadget

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο