Θετική απόφαση για συνέχιση διανομής self tests από τα φαρμακεία, έλαβε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Με μεγάλη πλειοψηφία, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη διακοπεί η συνεργασία με την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος ψήφισε λευκό και το προεδρείο του Συλλόγου συνεδριάζει μεθαύριο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Σημειώνεται πως οι Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας ήταν οι μόνοι που είχαν αρχικά απορρίψει την πρόταση της Κυβέρνησης και είχε γίνει γνωστό πως η διανομή των τεστ στις συγκεκριμένες περιοχές θα γινόταν εναλλακτικά από τα σούπερ μάρκετ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος είχαν ζητήσει από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18 - 30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί .

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο.

Ανακοίνωση

Από το προεδρείο του ΠΦΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με κοινωνική ευαισθησία το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ, με ψήφους 11 υπερ, 3 κατά και 1 λευκό, αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο ).

"Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών, δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Δημ.Κ.