Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Ιατρών, Frank Ulrich Montgomery, αξιώνει να προσεγγιστούν άμεσα οι σκεπτικιστές και αρνητές των εμβολίων.

"Εάν δεν πείσουμε ένα μέρος αυτής της ομάδας για το νόημα του εμβολιασμού, δεν θα επιτύχουμε ανοσία της αγέλης", δήλωσε σήμερα στο Redaktionsnetzwerk Deutschland. Όσον αφορά την πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη - Δέλτα, εξήγησε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν αργά ή γρήγορα θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό".

Προηγουμένως, άλλοι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η τρομερή  εξάπλωση της μετάλλαξης - Δέλτα στη Γερμανία θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

"Με βάση τα προηγούμενα, ακόμα αβέβαια στοιχεία, πιθανότατα θα χρειαζόταν περίπου το 85% των ανοσοποιημένων στον πληθυσμό για να προστατεύσουν έμμεσα τους ανεμβολίαστους", δήλωσε ο Andreas Gassen, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch, το 31,6% του πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. 51,2% έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση. Σύμφωνα με την άποψη του ανοσολόγου – γενικού γραμματέα της γερμανικής εταιρείας ανοσολογίας, Carsten Watzl, ένα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 85% είναι δύσκολο να επιτευχθεί εφόσον δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών και καμία γενική σύσταση εμβολιασμού για ανηλίκους.

Ο Montgomery υποστήριξε ότι ο εκτεταμένος εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού ήταν απαραίτητος. Τα παιδιά αποτελούν το 17% - 18% του πληθυσμού. Για αυτά, η μετάλλαξη -  Δέλτα παραμένει  σε μεγάλο βαθμό αβλαβής, και ο εμβολιασμός δεν μπορεί να συνιστάται για τα παιδιά. "Δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε παιδιά για την προστασία της κοινωνίας".

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν περισσότερη ταχύτητα στους εμβολιασμούς. "Κάνουμε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο. Όσο περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν και τις δύο δόσεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τόσο μικρότερη θα είναι η επιρροή της μετάλλαξης Δέλτα", δήλωσε ο Andreas Gassen, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης συμβεβλημένων με ασφαλιστικά ταμεία γιατρών (KBV), στην γερμανική εφημερίδα "Neue Osnabrücker Zeitung".

Για να γίνουν ταχύτερα οι εμβολιασμοί, θα πρέπει να παραδοθούν ακόμη περισσότερα εμβόλια. "Εξακολουθεί να υπάρχει υπερβολική κωλυσιεργία στην παράδοση του όγκου των εμβολίων. Αυτό αποβαίνει εις βάρος του σχεδιασμού."

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"