Να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ζητούν επτά στους δέκα Έλληνες. Ένας στους δέκα θεωρεί πως πρέπει να απολύεται όποιος δεν εμβολιάζεται, ενώ η εμβολιαστική εκστρατεία χαρακτηρίζεται ως θετική από το 71% των ερωτηθέντων.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου, συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου από 1.006 νοικοκυριά.

Όπως φαίνεται στο πιο πάνω γράφημα, το 64,8% των συμμετεχόντων θεωρούν πως ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός, το 32,6% πως δεν πρέπει να είναι, ενώ το 2,6% δεν απαντά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που θέλουν να είναι υποχρεωτικός είναι συνταξιούχοι (78,6%) και το χαμηλότερο μισθωτοί του δημόσιου τομέα (52,8%).

Το υψηλότερο ποσοστό όσων δεν θέλουν να είναι υποχρεωτικός είναι δημόσιοι υπάλληλοι (44,4%) και το χαμηλότερο συνταξιούχοι (17,5%).

Σε περίπτωση άρνησης εμβολισμού, το 45,8% των συμμετεχόντων θεωρούν πως πρέπει να απομακρύνεται από τη θέση του, με μετάθεση σε άλλη υπηρεσία.

Το 9,6% εκτιμούν πως πρέπει να απολύεται και το 9,2% να έχει μείωση μισθού.

Ένας στους τέσσερις (24,7%) απαντούν πως πρέπει να παραμένει στη θέση του και 10,7% δεν απαντούν. 

Η εμβολιαστική εκστρατεία αξιολογείται θετικά από τους πολίτες και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε δημοτικότητα σε σχέση με την απόδοση της κυβέρνησης.

Το 71,1% αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση στο πρόγραμμα και στη διαδικασία εμβολιασμού, το 27,7% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και το 1,2% δεν απαντούν.

Το 57,5% των συμμετεχόντων θεωρούν πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν θετικοί ή μάλλον θετικοί, το 41,8% αρνητικοί ή μάλλον αρνητικοί, ενώ το 0,7% δεν απαντούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο