Σε συνεργασία με τη Novo Nordisk, η λιανεμπορική αλυσίδα Walmart λέει ότι θα «φέρει επανάσταση» στην πρόσβαση στην ινσουλίνη με μεγάλες εκπτώσεις.

Το κόστος της ινσουλίνης υπήρξε ένα αμφιλεγόμενο θέμα στα φαρμακευτικά προϊόντα εδώ και χρόνια, με τις φαρμακοβιομηχανίες που την παράγουν να αντιμετωπίζουν συχνά τακτικούς ελέγχους για τις πολιτικές τιμολόγησης που ακολουθούνται. Σε μια κίνηση που είναι έτοιμη να συγκλονίσει την αγορά, η Walmart  αποκάλυψε χθες ότι θα ξεκινήσει να πουλά ινσουλίνη ιδιωτικής ετικέτας (PL) με μεγάλη έκπτωση έναντι των επώνυμων επιλογών

Σε συμφωνία με τον κατασκευαστή Novo Nordisk, η Walmart θα πουλά φιαλίδια της ReliOn NovoLog της στα 72,88 δολ, εξοικονομώντας για τον ασθενή ένα ποσό των 101 δολ. σε σχέση με την επώνυμη έκδοση. Η Walmart σχεδιάζει να πουλήσει ένα κουτί με ενέσιμα στυλό αντί του ποσού των 85,88 δολ., το οποίο εξοικονομεί στους πελάτες της 251 δολ, ενώ θα μειώσει έως και 78% την τιμή των ινσουλινών.

Σύμφωνα με ανώτατο διοικητικό στέλεχος της WalMart, το ReliOn NovoLog είναι το «ίδιο προϊόν, ίδια ποιότητα, ίδια ασφάλεια, ίδια αποτελεσματικότητα», με το αντίστοιχο επώνυμο.

Καθώς προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες, οι προσφορές της Walmart θα μπορούσαν να προσελκύσουν πολλούς που παραλείπουν τις δόσεις λόγω του κόστους της ινσουλίνης. Μια μελέτη του CDC του 2019 έδειξε ότι μεταξύ των ενηλίκων, το 14,9% των γυναικών και το 11,6% των ανδρών δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις οδηγίες.

Περίπου 34 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαβήτη, με περισσότερα από 7 εκατομμύρια να χρειάζονται ινσουλίνη. Το ReliOn μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Η μεγάλη κατάδυση του Walmart στην αγορά ινσουλίνης έρχεται αφού οι τρεις κορυφαίοι παίκτες - οι Novo Nordisk, Eli Lilly και Sanofi - μείωσαν το κόστος ως απάντηση στην κριτική των τιμών και στην κυβερνητική πίεση.

Το 2019, η Sanofi δημιούργησε ένα Πρόγραμμα Ταμιευτηρίου Insulin Valyou, χρεώνοντας τους ασθενείς 99 δολ. ανά μήνα ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Πέρσι, η Novo Nordisk ακολούθησε το παράδειγμά της, προσφέροντας το πρόγραμμα MyInsulin, με μια μηνιαία προμήθεια, επίσης για 99 $.

Η Lilly έκανε μια παρόμοια κίνηση το 2019, παράγοντας μια εναλλακτική λύση . Συγκεκριμένα προσέφερε τη δική της ινσουλίνη 137,35 δολ ανά φιαλίδιο και 265,20 δολ. για πέντε συσκευασίες στυλό ένεσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;