Το 68% των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα Focus Bari|YouGov, που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα. δηλώνουν ότι "έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο/έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν/θα το κάνουν οπωσδήποτε". 

Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε "μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε "μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν".

Οι περισσότεροι "αρνητές"  στη χώρα μας είναι σε νεαρή ηλικία (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία "αρνητών" (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα).

Στην Αττική, οι "αρνητές" φτάνουν το  12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην Περιφέρεια το13%.

Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ατόμων στην Ελλάδα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%).

Να σημειωθεί ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.

Πηγές:
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]