Με τον "ιό της άγνοιας" έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με επικριτικά δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο, οι υποψήφιοι καγκελάριοι. 

Ο νέος κίνδυνος, ο οποίος στην πραγματικότητα, είναι παλιός έχει όνομα και σχετίζεται με την απροσεξία ή την αβλεψία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η μετάλλαξη Δέλτα, από την άλλη, πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, κυριαρχεί πλέον και στη Γερμανία που απέχει πολύ από την ανοσία αγέλης.

Η επίπτωση, η οποία μετρά την εξάπλωση του ιού, είναι χαμηλή και αυξάνεται αργά που είναι βέβαια καλό νέo. Το κακό νέο όμως είναι ότι η τιμή αναπαραγωγής - R, η οποία μετρά τη μεταδοτικότητα, αυξάνεται - ένα μολυσμένο άτομο δηλαδή μεταδίδει τον ιό και πάλι περισσότερο από ένα μη μολυσμένο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα και πάλι με δημοσιεύματα,  η "εκστρατεία εμβολιασμού" παραπαίει και "η πολιτική βυθίζεται στον καλοκαιρινό ύπνο", όπως αναφέρεται χαρακηριστικά σε δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, από τις 89 εκατ. δόσεις εμβολίων που παραδόθηκαν, μόνο 78 εκατ. έχουν διατεθεί. Σύμφωνα με το RKI, η Γερμανία βρίσκεται δύο εβδομάδες πίσω από το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών.

Πάντως, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, η Biontech ετοιμάζει εμβόλιο κατά του στελέχους Δέλτα, καθώς μέχρι τώρα οι εμβολιασμοί γίνονται με τα μέσα της πρώτης γενιάς.  

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]