Για την έκρηξη κρουσμάτων και τα μέτρα που ίσως χρειαστεί να ληφθούν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

 Ο κ. Γώγος επεσήμανε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, ακόμη και στα παιδιά, καθώς ο επόμενος μήνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος και στη συνέχεια, με το άνοιγμα των σχολείων, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άλλη τροπή. «Θα φτάσουμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, θα ανοίξουν τα σχολεία και θα έχουμε πάλι πρόβλημα»,είπε ο κ. Γώγος. 

Όπως εξήγησε, δεν μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, καθώς έχει παρατηρηθεί διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

Επίσης, τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων δε μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους, καθώς θα έχουμε πάλι φοιτητές δύο ταχυτήτων. «Προς το τέλος του μήνα, θα δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε», τόνισε.

Πέρα όμως από το θέμα των σχολείων, τίθεται και το θέμα των ενδοοικογενειακών μολύνσεων, αλλά και σε χώρους εργασίας, κυρίως από νέους ανθρώπους.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, που θα συνεχίσουμε έτσι, το καλοκαίρι με την κινητικότητα και τη χαλάρωση που υπάρχει, σίγουρα θα επιβαρυνθεί η κατάσταση», είπε ο καθηγητής.

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;