Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, άνδρας ασθενής 60 ετών, υποβλήθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών, σε χειρουργική επέμβαση με την χρήση της ιατροτεχνολογικής συσκευής τελευταίας τεχνολογίας, LINX™, η οποία αποτελεί τη νεότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με απόλυτη επιτυχία από τους κ.κ Μιχαήλ Κούρκουλο και Στέφανο Λαζαρίδη, Διευθυντές Χειρουργούς στην Ευρωκλινική και εξειδικευμένους στην Αντιπαλινδρομική Χειρουργική. Το σύστημα αντιμετώπισης Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης LINX™ αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ασθενών που έχουν διαγνωστεί με παθολογική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).

Το σύστημα LINX™ εμφανίζει σημαντικά και πολλαπλά πλεονεκτήματα, συγκριτικά με άλλες χειρουργικές μεθόδους:

  • Εξαλείφει τα ενοχλητικά συμπτώματα της ΓΟΠ έως και 99%
  • Δεν μεταβάλλει την ανατομία του στομάχου, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα ρεψίματος και εμέτου
  • Οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους σε λιγότερες από 24 ώρες, συνεχίζουν κανονικά τη διατροφή τους και μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες
  • Η επέμβαση εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή βάσει προγχειρητικών και διαγχειρητικών μετρήσεων και διαγνωστικών εξετάσεων
  • Το 85% των ασθενών μετά τη επέμβαση απαλλάσσεται από την καθημερινή λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Ο κος Μιχαήλ Κούρκουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία στην κλινική μας την πιο επαναστατική και καινοτόμο μέθοδο για την πλήρη αποκατάσταση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το σύστημα LINX έχει σχεδιαστεί ως εφ’ όρου ζωής εμφύτευμα και αποτελεί την πρώτη χειρουργική μέθοδο που εξαλείφει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησησης, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών».

Ο κος Στέφανος Λαζαρίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το LINX™ είναι μία μέθοδος η οποία εφαρμόζεται τουλάχιστον 10 χρόνια στο εξωτερικό με εξαιρετικά αποτελέσματα από μία κλειστή ιατρική ομάδα αποτελούμενη από εξειδικευμένους χειρουργούς προηγμένων δυτικών χωρών στην ιατρική και από σήμερα η Ελλάδα και η Ευρωκλινική Αθηνών έχουν την τιμή να αποτελούν ένα από τα ελάχιστα μέλη αυτής της ιατρικής ομάδας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε: «Η Ευρωκλινική παραμένει πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει τις ζωές των ασθενών, επενδύοντας σταθερά σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους, αποτελώντας την πιο αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή ιδιωτικής υγείας στο κέντρο της Αθήνας».

Με την προσθήκη του LINX™ και σε συνδυασμό με την χρήση και άλλων καινοτόμων ενδοσκοπικών μεθόδων η Ευρωκλινική, αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική κλινική στην Ελλάδα που παρέχει όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες και πιο εξελιγμένες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απογευματινά χειρουργεία: Κόντρα Γεωργιάδη - ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές Δερβένη
Ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός βημάτων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας [μελέτη]
Πώς να πούμε σε κάποιον ότι δεν είμαστε καλά