Επειδή σιγά-σιγά αρχίζουμε όλοι να επιστρέφουμε στα γραφεία μας, αυτές είναι μερικές συμβουλές αν ανησυχείτε, ή αν απλά έχετε... ξεμάθει. Από την στιγμή που σιγά-σιγά οι εμβολιασμοί ολοκληρώνονται και που τα πράγματα - ελπίζουμε να - γίνονται καλύτερα, έχουμε και την αναπόφευκτη διακοπή της τηλεργασίας και την επιστροφή στο γραφείο.

 Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να ανησυχούμε. Ή να αγχωνόμαστε και να μην είμαστε σίγουροι, ή ακόμα και να μην νιώθουμε άνετα να βγούμε από το σπίτι. Έχουμε μερικές συμβουλές, επειδή κάθε αρχή και δύσκολη.

Φοράμε μάσκα

Ούτως ή άλλως, οι κανόνες για τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους δεν έχουν αλλάξει ακόμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν θέλετε να φοράτε την μάσκα σας και μετά, υπάρχει λόγος να σταματήσετε.

 Εξακολουθούμε να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τακτικά τα χέρια μας

Αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς, ίσως να είναι το μόνο συνήθειο της καραντίνας που δεν θα θέλαμε να χάσουμε όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μάθαμε όλοι πόσο σημαντικό είναι, και καλό θα ήταν να το συνεχίσουμε.

Απολυμαίνουμε τον χώρο εργασίας μας

Σίγουρα το γραφείο μας, μετά από τόσο καιρό τηλεργασίας, θα έχει πιάσει σκόνη. Και είναι μια πολύ καλή ιδέα για να περάσουμε το πρώτο μισάωρο στο γραφείο (μαζί με έναν καφέ) να το απολυμαίνουμε. Να νιώσουμε το νέο ξεκίνημα και κυριολεκτικά, όχι μόνο συμβολικά.

Αποφεύγουμε τα πλήθη

Και αν οι συνθήκες στο γραφείο δεν είναι και τόσο ιδανικές όσον αφορά meetings, ζητούμε να γίνονται σε εξωτερικό χώρο, ή να φορούν όλοι τις μάσκες τους.

Ανοίγουμε τα παράθυρα

Ναι, ο φρέσκος αέρας δεν είναι και τόσο δυνατός το καλοκαίρι, και ο κλιματισμός είναι πιο ικανοποιητικός. Ο φρέσκος αέρας όμως είναι... φρέσκος, όχι ανακυκλωμένος μέσα από φίλτρα τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε αλλάχτηκαν τελευταία φορά. Επίσης, ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν πιο αποδεκτό να πούμε "Θα κάνω 10 λεπτά διάλειμμα, αλλά θα βγω έξω".

 Βάζουμε όρια, αν χρειαστεί

Από την μία, είναι πολύ ωραίο που θα ξαναδούμε επιτέλους τους συναδέλφους μας. Από την άλλη, μπορεί να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι για αγκαλιές, ή να έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό την μοναχικότητα, που η συνύπαρξη στο γραφείο να μοιάζει κάπως... περίεργη. Χρειάζεται υπομονή μέχρι να επιστρέψουν τα πράγματα σε φυσιολογικές ισορροπίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού