Η παγκόσμια αγορά ακουστικών βαρηκοΐας προβλέπεται να φτάσει τα 10,2 δισ. δολ. έως το 2026 από 7,5 δισ. δολ. το 2021,σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,4%. Η αυξανόμενη επικράτηση της απώλειας ακοής, η εντονότερη υιοθέτηση έξυπνων ακουστικών βαρηκοΐας λόγω της μεγαλύτερης συχνότητας απώλειας ακοής που προκαλείται από το θόρυβο και οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι από τους κύριους παράγοντες που προωθούν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.
Αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία παρέχουν προσοδοφόρες ευκαιρίες στους παίκτες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Με βάση το προϊόν, η αγορά χωρίζεται σε συσκευές βαρηκοΐας και εμφυτεύματα ακοής, με τις πρώτες να ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά  το 2020.

Αν και τα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακοή τους, το τμήμα των ενηλίκων ασθενών αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, ενώ γεωγραφικά η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά για ακουστικά βαρηκοΐας

Οι κυριότεροι παίκτες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά είναι οι Sonova Group (Ελβετία), Demant A/S (Δανία), GN Store Nord A/S (Δανία), Cochlear Ltd. (Αυστραλία), RION Co., Ltd. (Ιαπωνία), Starkey (ΗΠΑ), Nurotron Biotechnology Co., Ltd. (Κίνα), MED-EL (Αυστρία), Audina Hearing Instruments, Inc. (ΗΠΑ), Elkon Pvt. Ltd. (Ινδία), WS Audiology A/S (Δανία), Eargo, Inc. (ΗΠΑ), Horentek (Ιταλία), ZOUNDS Hearing Inc. (ΗΠΑ), SeboTek Hearing Systems, LLC. (ΗΠΑ), Arphi Electronics Private Limited (Ινδία), IN4 Technology Corporation (Κίνα), BHM-Tech Produktionsgesellschaft mbH (Αυστρία), Nano Hearing Aids (ΗΠΑ), LORECa sro (Τουρκία), Earlens Corporation (ΗΠΑ), Austar Hearing Science and Technology (Xiamen) Co., Ltd. (Κίνα), Lively Hearing Corporation (ΗΠΑ), audifon GmbH & Co. KG (Γερμανία) και Foshan Vohom Technology Co., Ltd. (Κίνα).

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας