Η μακρά COVID-19 μοιράζεται ορισμένα συμπτώματα και βιολογικές ανωμαλίες με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δήλωσαν ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ως αποτέλεσμα, άνθρωποι με εμμένοντα συμπτώματα μετά τον κορωνοϊό μπορεί επίσης να εμφανίσουν σημάδια συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.

Αυτά περιλαμβάνουν το οξειδωτικό στρες, τη συστημική φλεγμονή, τη φλεγμονή του εγκεφάλου και υπομεταβολική κατάσταση.

Η κατανόηση της αιτίας αυτών των αλλαγών στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και της COVID-19 θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν αγωγές για τις παθήσεις.

Η Bindu Paul, σημείωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε εκατοντάδες έρευνες που εντόπισαν αρκετούς διαφορετικούς τύπους ανωμαλιών στις 2 παθήσεις.

Ποσοστό  75% των ανθρώπων με COVID-19 αναφέρουν συμπτώματα που παραμένουν για αρκετούς μήνες, συνήθως έντονη κόπωση, ανακάλυψαν πρόσφατες έρευνες

Έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, ανακάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 1 στους 10 ανθρώπους που μολύνθηκαν είχαν κούραση και απώλεια γεύσης ή όσφρησης έως 9 μήνες μετά την πρώτη διάγνωση.

Έρευνα έχει δείξει ότι πολλοί ασθενείς με πνευμονία ή φλεγμονή των πνευμόνων λόγω COVID-19 δείχνουν σημάδια οξειδωτικού στρες παρόμοια με αυτή που φαίνεται στη χρόνια κόπωση.

Η Paul δήλωσε ότι επιθυμεί να δει περισσότερες κλινικές δοκιμές αγωγών κατά της COVID-19 που βελτιώνουν το οξειδωτικό στρες και μειώνουν τη φλεγμονή που μπορεί ενδεχομένως να προκαλεί. ‘Οπως δήλωσε, συσσωρεμένες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι το οξειδωτικό στρες επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις