Ο δικηγόρος Αθανάσιος Πλεύρης αναλαμβάνει υπουργός Υγείας στη θέση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού.

Αναπληρώτρια υπουργός ορίστηκε η πρόεδρος του ΚΕΣΥ Ασημίνα Γκάγκα, στη θέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος απομακρύνεται από την Κυβέρνηση.

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας παραμένει η Ζωή Ράπτη

Ο κ. Πλεύρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη. Έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του "Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο".

Από το 2006, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα "Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο". Είναι δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Α΄Αθηνών το 2007 και ευρωβουλευτής με τον ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του 2009. Αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ το 2012 μετά την απόφαση του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη να μη συνεργαστεί εκλογικά με τη ΝΔ και ακολούθως, εντάχθηκε στη ΝΔ.

Η κ. Γκάγκα, είναι συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ "Η Σωτηρία", ενώ το 2020 ορίστηκε ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Ασχολείται με την έρευνα και κυρίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP), ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την εξέλεξαν πρόεδρο της Εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο