"Πολλοί γονείς παιδιών που έχουν καρδιολογικό ιστορικό (παιδιών που έχουν υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση στο παρελθόν, ή που παρακολουθούνται για κάποιο καρδιολογικό θέμα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί καρδιοχειρουργική επέμβαση), αλλά και κάποιοι ενήλικες ασθενείς με καρδιολογικό ιστορικό, με ερωτούν, αν πρέπει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό για COVID-19, φοβούμενοι για ενδεχόμενες παρενέργειες", λέει ο δρ Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος “Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας”.

 "Απαντώ σε όλους ότι οι σοβαρές παρενέργειες και οι κίνδυνοι, από λοίμωξη με κορωνοϊό, είναι εκατοντάδες χιλιάδες φορές περισσότερο πιθανές και σοβαρές, από οποιαδήποτε εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια των εμβολίων. Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι θα προσβληθούν αργά ή γρήγορα από κορωνοϊό και αυτό, ιδιαίτερα για άτομα με καρδιολογικό ιστορικό, συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους.

Συνεπώς, συστήνω σε όλους, να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, σε εμβολιασμό! Άλλωστε, αυτή είναι και η σύσταση των ειδικών, για τα θέματα αυτά, επιστημονικών φορέων, παγκοσμίως. Ευτυχώς, το εμβόλιο είναι πλέον διαθέσιμο και για παιδιά άνω των 12 ετών", καταλήγει ο κ. Σαρρής.