"Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας".

Αυτό ανέφερε την Παρασκευή στα Παραπολιτικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, γνωστοποιώντας πως τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης στους ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ακόμη ανέφερε πως σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 2.800.

Τέλος επισήμανε πως την ερχόμενη Δευτέρα η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς.

Για τους εμβολιασμούς, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε: "Δεν αστράφτεις το βράδυ, δεν εκπέμπεις 5G, δεν αλλάζει το DNA σου και δεν μπορούν να σε ανιχνεύσουν στα Bluetooth. Το εμβόλιο κάποιος πρέπει να το κάνει για να προστατευτεί ο ίδιος, για να προστατεύσει τα πρόσωπα τα οποία αγαπάει και για να κτίσουμε τείχος ανοσίας. Η απάντηση όμως είναι σαφής είναι για να προστατεύσει την υγεία του. Κάποια στιγμή θα πρέπει ακόμη κι αυτοί που είναι λίγο διστακτικοί, όχι γιατί είναι αντιεμβολιαστες, αυτούς δεν θα τους πείσουμε να το πούμε ξεκάθαρα, αυτοί που είναι διστακτικοί γιατί φοβούνται ή έχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις θα πρέπει να αντιληφτούν ότι μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες όλοι μας είτε θα εμβολιαστούμε είτε θα νοσήσουμε.

Όποιοι έχουν δεύτερες σκέψεις θα πρέπει να τα βάλουν στη ζυγαριά τι μπορω να πάθω αν εμβολιαστώ, τι μπορω να πάθω εάν νοσήσω. Ειδικά αν αυτο το αντιληφθεί καποιος που είναι άνω των 60 ετών που εκεί είναι συντριπτική η διαφορά, εκεί κινδυνεύει η ζωή του, κινδυνεύει να νοσηλευτεί, είναι φοβερό αυτό το long covid σύνδρομο το οποίο περιγραφούν όλοι. Αλλάζει η ζωή σου μετά τον κοροναϊό. Ας μπει κανείς σε αυτή τη ζυγαριά και καθένας αποφασίζει", υπογράμμισε.

Πηγές:
Παραπολιτικά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου