Το εμβόλιο των εταιρειών BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και προκαλεί «ισχυρές» ανοσολογικές αντιδράσεις σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας σχέδια για την υποβολή των στοιχείων στους ρυθμιστικούς φορείς «το συντομότερο δυνατό».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μια δοκιμή φάσης 2/3, οι εταιρείες χορήγησαν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου. Οι αποκρίσεις αντισωμάτων ήταν παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών που έλαβαν δύο δόσεις των 30 μικρογραμμαρίων, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε ασθενείς άνω των 12 ετών.

Ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε ότι η εταιρεία «ανυπομονεί να επεκτείνει την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό» εν όψει της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα παγκοσμίως.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής παρείχαν «μια ισχυρή βάση για την αίτηση άδειας για το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών».

Τα αποτελέσματα των δοκιμών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών αναμένονται «αργότερα φέτος», ανέφεραν οι εταιρείες.

Πηγές:
euro2day