Με το Silver Healthcare Award στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών, Δράσεις ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης/ πρόληψης» βραβεύτηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στα Healthcare Business Awards 2021 για την επιτυχημένη του καμπάνια “Απεριόριστη Ανάσα- Be a Life Donor” για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων, που συνδιοργάνωσε με το Δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία «Humane». 

“Χάρις την καμπάνια μας καταφέραμε εν μέσω lockdown να τριπλασιάσουμε τις εγγραφές δωρητών οργάνων στο Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου Κατερίνα, που ήταν αρωγός της εκστρατείας μας, τα ηγετικά στελέχη της Υγείας που μας στήριξαν, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, τον ΕΟΜ, καθώς και κάθε πολίτη που συμμετείχε.

Το βραβείο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου μας και συνασθενή μας, Βασίλη Παληού, που πάλεψε για τις μεταμοσχεύσεις μέχρι την τελευταία του ανάσα, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Απεριόριστη Ανάσα και 2η ευκαιρία για ζωή για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αλλά και για κάθε ασθενή με αναπνευστικό νόσημα.”, δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, κατά την παραλαβή του βραβείου, όπου ήταν με τον Επίτιμο Πρόεδρο μας και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe & Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Δημήτρη Κοντοπίδη και τον πρώην Πρόεδρο και μέλος του Συλλόγου, Γιάννη Σπίνο.

Η κα Σπίνου ευχαρίστησε για τη βράβευση την κριτική επιτροπή επισημαίνοντας ότι τέτοιοι θεσμοί ενθαρρύνουν τους ασθενείς ως μέλη Συλλόγων να προσφέρουν το εθελοντικό τους έργο με μεγαλύτερο επαγγελματισμό.

Στην τελετή απονομής συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και Συλλόγων ασθενών, ενώ οι βραβεύσεις φέτος είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις, ενώ από το Υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος. 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της παραλαβής του βραβείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπόλοιπες κατηγορίες, τα βραβεία καθώς και το βίντεο της απονομής μπορείτε να τα βρείτε στο www.healthcareawards.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ευ. Κοράκη στην ημερίδα του iatronet.gr: Σε αναμονή υλοποίησης του Μητρώου Βιοϊατρικής έρευνας
Πόσο αυξήθηκε το burnout των γιατρών στην πανδημία
Οι χοροί λάτιν μπορούν να δώσουν ζωή στους εορτασμούς και να ενισχύσουν την υγεία