Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου  4397-22/9/2021) η απόφαση για τον:

Ορισμό αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διάθεση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 και των φαρμακαποθηκών στη διακίνηση αυτών. Σε αυτή την απόφαση αναφέρονται τα εξής: 

1. Το σύνολο των φαρμακείων ανά την επικράτεια, τα οποία μετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021 από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου την 8η/4/2021 και μετά, θα λάβουν, κατά την πρώτη υποβολή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως εφάπαξ αποζημίωση το ποσό των διακοσίων (200,00 €) ευρώ ανά φαρμακείο, προσαυξημένο κατά το ποσό που θα προκύψει από τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης της ακόλουθης παραγράφου. 

2. Η αποζημίωση των φαρμακείων αντιστοιχεί στο ποσό αποζημίωσης της προηγούμενης παραγράφου προσαυξημένο με ποσό 0,22 ευρώ επί τον συνολικό αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021, που διατέθηκαν από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 και για όσο διατηρείται σε ισχύ από τα φαρμακεία. 

3. Η αποζημίωση των φαρμακείων για κάθε επόμενη μηνιαία υποβολή προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ορίζεται στο ποσό των 0,22 ευρώ επί τον συνολικό αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021, που διατέθηκαν το συγκεκριμένο μήνα. 

4. Για τις φαρμακαποθήκες που συμμετέχουν στη διακίνηση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 προς τα φαρμακεία από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου της δωρεάν διάθεσης αυτών την 8η/4/2021 και για όσο διαρκεί, δεν απαιτείται η ύπαρξη συμβατικής σχέσης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και λαμβάνουν ως αμοιβή το ποσό των 0,05 ευρώ για κάθε τεμάχιο που έχουν διακινήσει ή διακινούν.

Η καταβολή της αμοιβής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την παραλαβή του τιμολογίου.    

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’