Οι προϋπάρχουσες χρόνιες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων του άσθματος και της παχυσαρκίας, σχετίζονται με τη σοβαρότητα της νόσου COVID-19 στα παιδιά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Journal of Hospital Medicine.

Ο James W. Antoon, MD, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Nashville, Tennessee, και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από 45 παιδικά νοσοκομεία των ΗΠΑ (Απρίλιος έως Σεπτέμβριος 2020) για να αξιολογήσουν τους κλινικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη σοβαρότητα της νόσου COVID-19 σε παιδιά και εφήβους.

Οι ερευνητές εντόπισαν 19.976 περιπτώσεις, εκ των οποίων το 79,7 % των παιδιατρικών ασθενών πήραν εξιτήριο από το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το 20,3 % νοσηλεύτηκαν. Από τους νοσηλευόμενους, το 79,3 % είχε μέτρια νόσο, το 11,3 % είχε σοβαρή νόσο και το 9,4 % είχε πολύ σοβαρή νόσο. Νοσήματα όπως παχυσαρκία/σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, άσθμα, καρδιαγγειακή νόσος, ανοσοκατεσταλμένη κατάσταση, πνευμονική υπέρταση και νευρολογική νόσος ήταν παράγοντες που σχετίστηκαν με νοσηλεία.

«Δεδομένων των πρόσφατων, ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων COVID σε εθνικό επίπεδο και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών παραμένουν μη εμβολιασμένα και ευαίσθητα, αυτά τα ευρήματα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση προληπτικών στρατηγικών στα σχολεία και τον προγραμματισμό εμβολιασμών όταν διατίθενται για παιδιά κάτω των 12 ετών», δήλωσε ο Antoon σε δήλωσή του.

Πηγές:
 Journal of Hospital Medicine.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων