Επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπερψήφισε κατά συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη να συστήσει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) την έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό των Pfizer Inc PFE.N και BioNTech SE BNTX.O για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Οπως επισημαίνει το Reuters, η έγκριση του εμβολίου για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για την θωράκιση 28 εκατομμυρίων παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο μετά τα lockdown.

Το εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα από την επόμενη εβδομάδα. Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών του, αλλά συνήθως το κάνει. Δεκαεπτά μέλη ψήφισαν υπέρ και ένα απείχε από την ψηφοφορία.

Εάν ο FDA εγκρίνει το εμβόλιο για τα παιδιά, τότε συμβουλευτική επιτροπή στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να προχωρήσει σε συγκεκριμένη σύσταση προς την κυβέρνηση σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο διευθυντής του CDC.

Οι περιπτώσεις παιδιών που αρρωσταίνουν σοβαρά ή καταλήγουν από την COVID-19 είναι σχετικά σπάνιες σε σύγκριση με τους ενήλικες, ωστόσο, ορισμένα αναπτύσσουν επιπλοκές και οι λοιμώξεις σε μη εμβολιασμένα παιδιά έχουν αυξηθεί λόγω της εύκολα μεταδιδόμενης παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δείχνουν ότι περισσότερα από 500 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον COVID-19.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πέθανε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" ο Γιάννης Μαρκόπουλος
Μυστικά για τη σεξουαλική ζωή μετά τα 50
Στο στόχαστο της ΝΔ παλαιότερες δηλώσεις Λινού για τους ασθενείς τελικού σταδίου