Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το να τρώει μια γυναίκα μόνη, μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας σε ηλικιωμένες γυναίκες.

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ τρώνε μόνοι και έχουν αυξηθεί ανησυχίες σχετικά με την υγεία.

Όταν άνθρωποι τρώνε μόνοι τείνουν να τρώνε γρηγορότερα, κάτι που συχνά οδηγεί σε αυξημένο βάρος, αυξημένη περίμετρο μέσης, πίεσης και λιπιδίων.

Το να τρώει κάποιος μόνος, επίσης μπορεί να επηρεάσει την ψυχική του υγεία και έχει αναφερθεί σαν παράγοντας κινδύνου για  κατάθλιψη, που επίσης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Αν και αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το να τρώει κάποιος μόνος είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους σε ηλικιωμένες, λίγες έρευνες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ του να τρώνε μόνες και της εμφάνισης καρδιαγγειακών.

Οι ερευνητές εξέτασαν 600 γυναίκες άνω των 65 ετών για τη σχέση μεταξύ του να τρώνε μόνες και της εμφάνισης καρδιαγγειακών θεμάτων, καθώς και των παραγόντων κινδύνου από αυτό, σε μεγαλύτερες γυναίκες.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές κατέληξαν ότι ηλικιωμένες που έτρωγαν μόνες είχαν φτωχότερες διατροφικές γνώσεις και πρόσληψη.

Φάνηκε ότι ηλικιωμένες που έτρωγαν μόνες είχαν χαμηλότερη πρόσληψη ενέργειας, υδατανθράκων, φυτικών ινών, νατρίου και καλίου σε σχέση με όσες έτρωγαν με άλλους.

Επιπλέον, ηλικιωμένες που τρώνε μόνες είχαν 2,58 φορές περισσότερες πιθανότητες για στηθάγχη.

Tα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η αξία της διατροφικής εκπαίδευσης και της εξέτασης για καρδιαγγειακά υποδεικνύει την αξία της πρώτης, σε ηλικιωμένες που κυρίως τρώνε μόνες.

Η έρευνα δείχνει ότι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που τρώνε μόνες είναι πιθανό να έχουν συμπωματική καρδιοπάθεια.

Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι χήρες και να έχουν χαμηλότερο εισόδημα και φτωχότερη διατροφική πρόσληψη.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Menopause.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα